online pdf Hati Kala Cinta AUTHOR Hani Fazuha – chiangshistory.org

Hati Kala Cinta

Free download ´ eBook, PDF or Kindle ePUB ä Hani Fazuha

Tidak puas hati bila penamat naskah ini di extend kan hingga mengganggu tumpuan pembacaan Seharusnya HKC ditamatkan setelah kembalinya Lya ke pangkuan Zhafran dan mengaku khilafnya sebagai seorang isteri Tersesatnya luahan rasa Zhafran atas kehilangan Lya amat bertentangan dengan lakunya ketika Lya kembali Dan kemunculan watak Nana seolah olah kehilangan Lya amat bertentangan dengan lakunya ketika Lya kembali Dan kemunculan watak Nana seolah olah klimaks ntuk HKC Atau mungkin penulis punya motif tersendiri mungkin naskah seuel selepas ini kerana aku tidak nampak kewajaran bab akhir diwujudkan Mula mula baca nampak menarik jalan ceritanya Tapi bila sampai ke puncak cerita dah nampak macam cerita Hindustan pon adooo hahaTak der yg mendebarkan hanya yang biasa shj Mungkin penulis tidak gemar karya yang berat berat jadi hanya yang biasa biasa sahaja apa yg sy x sukazhafran yg butabila nampak perempuan secantik Nurin terus dilupakan Lyasangatlah sedihlg2 bila hari zhafran dan Nurin nak berkahwinrasa bodohnya Lya boleh berada di majlis tersebut bila perkahwinan Zhafran dan Nurin berantakanbuat sy makin gerambila Zhafran yg x faham bahasa asyik mencari2 Lyasampai org "menuduh Lya seorang perampas masa tu sibuklah baru sedar hati sukakan "Lya seorang perampas masa tu sibuklah baru sedar hati sukakan kahwin x pulakkanbila wujud Hareez rasanya dialah hero sebenar yg akan bahagiakan Lyatp mcm penulis x nk menjadikan dia sbg hero dlm cerita nijadiwatak Zhafran sentiasa menangbila Lya dan Zhafran berkahwin barulah dapat sbg hero dlm cerita nijadiwatak Zhafran sentiasa menangbila Lya dan Zhafran berkahwin barulah dapat si Zhafran ni Ada satu saat aku rasa nak laga lagakan je kepala si Zhafran dengan si Lya ni Masing masing tak reti nak mengalah HaihhhFull review 18082014Cerita yang mudah hadam sebenarnya klise Ya tapi aku suka kisah ni Cuma perjalanan kisah Zhafran Lya ni panjang benar Berliku liku sebelum nak capai bahagianyaDua sahabat baik yang dah tergelincir dari sempadannya Namun yang seksanya bila seorang dah mengaku yang seorang lagi buat tak tahu Ditambah dengan kehadiran watak tambahan yang annoying seperti Nurin Oh hoi Yang suka setengah mati pun pasti akan kata tak suka bila saja keluarga dipertaruhkanPerhubungan kekeluargaan yang rapat antara kedua duanya membuatkan pasangan ni susah nak berenggang Walaupun Lya mahu ada saja part yang buat dia lemah dengan Zhafran Paling rumit bila ada pinangan keluarga Zhafran buat Lya Jeng jeng jeng aku terkenang cerita si Joe Jambul pulaSejak akhir akhir ni aku jadi kurang sabar nak baca part tarik tali jual mahal ni Macam kedegilan Lya The Hearts Voice untuk mengakui rasanya pada Zhafran ha ada rasa nak jerit kat telinga Lya kuat kuat Belum masuk part tak reti bahasa si Zhafran Huh Ok aku emo Hahaha PDan watak Hareez tu aku macam suka pula kenapa ayat sebaris ni pun aku buat perenggan Hahaha ada makna tuHasil karya penulis senior makanya para pembaca akan mudah larut dalam HKC Perasaan juga akan turun naik macam naik rollercoaster jadi bersiap siagalah anda semua Ps Kesinambungan kisah Hareez dalam Yang Dia Pilih P Kak Chik menukilHani Fahuza masih lagi bermula kisah HKC ketika watak wataktamanya di alam niversiti Kali ini dijelmakan watak Lya dan Zhafran yang sudah menjadi teman tapi mesra sejak di sekolah rendah lagi Mereka berdua sering bersama walaupun setiap pertemuan sudah pasti ada pertengkaran kerana itulah rencah kehidupan mereka berdua Memang benar kata orang lelaki dan perempuan bila berteman sudah pasti ada yang akan tergelincir hatinya Kebanyakan mata yang memandang menganggap mereka pasangan yang bercinta tetapi hanya mereka yang memahami makna perhubungan merekaDalam tenang perhubungan yang rapat itu kehadiran Nurin telah merenggut kejam hati Lya Lya tidak pernah sangka hatinya telah dicuri oleh Zhafran dan perubahan Zhafran pula bagaikan petanda ada yang tidak kena Apatah lagi kehadiran Nurin telah menjadikan Lya orang asing pada ibu sendiri Dia rasakan sudah tidak disayangi oleh ibunya lantaran hatinya sudah tidak dipedulikan lagiLya mencuba ntuk menimbus cinta yang tersemat di hati buat Zhafran walaupun dia tahu sesaat pun dia tidak pernah melupakan Zhafran Walaupun terluka dia terpaksa menerima kerana Zhafran telah pun memilih Nurin sebagai sur. Hatinya Namun semua sudah terlewat kerana Zhafran telah memilih Nurin sebagai suri hidupnyaSaat yang sama Hareez pula datang bertandang dan kehadiran lelaki kacak berlagak sombong itu menjengkelkan hati Lya Kali pertama bertemu dia tahu ada sebuah kebencian di dalam sepasang mata milik Hareez Tetapi apa akan jadi jika kebencian Hareez itu tiba tiba bertukar menjadi sebaliknya Apa pula yang akan ber. First novel yang aku baca dab buat aku fall in love dengan jalan cerita Kak Hani Fazuha tak pernah mengecewakanMemang best sebab konflik yang timbul tu buat aku rasa nak lagi nak lagi nak tahu ending dia nak tahu macam mana dia jadi camtu Sumpah buat aku laku ke baca Sehari boleh habiskan satu novel ni Novel yang buat aku excited Dan sumpah aku suka watak si Lya ni When I started reading this book I imagined Korean drama The story was predictable Love triangle between best friends brother and cousinI m giving it 3 stars The story was enjoyable but the author drag too much till the story loses it spark Announcement before review N nak jual buku ni for RM13 Pada sesiapa yang berminat boleh lar PM Novel Hani Fazuha sememangnya tidak mengecewakan ditambah pula dengan plot childhood friends turned lovers yang sememangnya menjadi plot cerita favorite N Tanpa Lya sedari dia jatuh cinta dengan sahabat baikmusuhnya yang sudah dia kenali selama 20 tahun Tapi dia tahu Zhafran hanya menganggapnya sebagai seorang sahabat tomboi yang harus dia lindungi Lya seorang kawan yang amat Zhafran sayangi Dia sanggup menolak tawaran menyambung pelajaran di luar negara kerana mahu sentiasa dekat dengan Lya Jika bukan dia siapa lagi akan melindungi LyaKehadiran Nurin dalam hidup mereka mengubah segala galanya Zhafran bukan lagi sahabat yang Lya kenali dulu Tapi saat Lya "Mula Mahu Melepaskan Zhafran " mahu melepaskan Zhafran hidupnya semakin mendesak pula Zhafran mahu menempatkan dirinya dalam hidup Lya Kehadiran Hareez yang bongkak dan kasar menampah rencah dalam hidup mereka Hareez tidak Lya cint Kalau kisah sahabat karib kenal plak daripada kecil mesti salah seorang akan jatuh cinta dengan kawan tu Selalumya la Rasa macam panjang kisah ni Halangan pun banyak Lya yang banyak memendam perasaan Semuanya nak simpan dalam hati Bila dah macam tu ditambah plak dengan suka bersangka sangka Lepas #tu larikan diri Lagi sakit hati bila Zhafran bercinta dengan Nurin Sepupu yang tak disenangi Lepas tu #larikan diri Lagi sakit hati bila Zhafran bercinta dengan Nurin Sepupu yang tak disenangi Lepas tu pulak parent Zhafran datang merisik The Spaniards Stolen Bride (Mills Boon Modern) (Mills Boon Modern) (Brides of Innocence, Book 2) untuk si abang iaitu Hareez Sayang sangat dekat Lya Diorang ni tak nampak ke atau tak tahu hubungan Lya dengan Zhafran macam mana Hareez ni ego Mula mula cakap benci tak suka last2 dia yang tersungkur suka pada Lya Mula la drama berebut kan si Lya Bila dah kahwin Lya mula cemburu Di samping itu jugak bersangka sangka Apa2 pun mintak lah penjelasan dulu Kenapa nak percayakan si Nurin tu Lantak lah Nurin tu macam2 drama minah tu Menyampah Lya dan Zhafran masing masing punya cemburu tahap maksima Sayang pun sayang yang sangat sangat Cumanya kadang2 ada jugak rasa sangsi dan ragu ragu Melarikan diri bukan jalan penyelesaian Duduk dan berbincang Itu yang sebaiknya 482014Diulang baca dek kerana nak dapatkan feelntuk naskah sekuelnya Yang Dia Pilih yg To Kiss a Sheik uarterway dibaca kerana keliru dengan flow penceritaannya yg tersekat sekat Dan daripada 3 aku terpaksap kan kepada 4 Meniti lorong2 kisah Lya dan Zhafran seperti menaiki permainan boomerang di Taman Tema Air Bukit Merah Laketown Dari mula jatuhnya pelampung hingga berhentinya ayunan bermacam perasaan tergaul mesra teruja mendebarkan geram meluat menyesal lepas tu rasa macam nak naik lagi Resepi The Playboys Virgin (Australian Playboys untuk BFF bertukar kepada pasangan hidup memang tidak pernah mengecewakan Lebih2 lagi kisah si Zhafran yang kehilangan Lya ketika dia memilih Nurin biarpun dia tahu kasihnya hanyantuk si teman sejati Peluang ke 2 The Creed Legacy (Montana Creeds, untuk merebut kembali Lya biarpun terpaksa merebut tunang abang sendiri digunakan sepenuhnya Dan kedegilan Lyantuk mengakui rasanya pada Zhafran biarpun menjengkelkan tapi itulah yang menyentuh perasaan DAN aku masih berpegang dengan review terdahulu berkaitan dengan plot penamat yang di extend kan10112013Aci x minggu ni aku disampuk DAN aku masih berpegang dengan review terdahulu berkaitan dengan plot penamat yang di extend kan10112013Aci x minggu ni aku disampuk aci kalau aku rumuskan ada cerita Sweet Sour Lizuardi dalam HATI KALA CINTA ini Cuma Lya versi HKC memilih si adik daripada si abang for me walaupun medium penceritaan adalah daripada sisi 1st person POV tapi penulis masih mampu melakarkan rasa pelaku lain terutamanya Zhafran Cuma agak. MEREKA rapat kerana berjiran tetapi rencah hidup mereka adalah pertengkaran Kata Zhafran Lya itu perempuan brutal yang sepatutnya menjadi lelaki namun tersalah dilahirkan sebagai perempuan Kata Lya pula Zhafran itu macam Hitler suka memaksa orang mengikut kata dia Kemunculan Nurin menarik perhatian Zhafran tetapi hati Lya pula tiba tiba jadi penasaran Entah sejak bila ada rasa cinta bertapak dalam.
A Baby in the Bunkhouse (Made in Texas: Families of the Lone Star State Falling for Him (Midnight Sons,
I hidupnya Saat Lya sudah berputus harap yang impiannya tidak mungkin dicapai dia bingung dengan kelakuan Zhafran yang kembali dan harap yang impiannya tidak mungkin dicapai dia bingung dengan kelakuan Zhafran yang kembali dan kasihnya Mana mungkin dia menerima Zhafran kerana dia tahu antara mereka sudah pasti ada NurinLamaran dari Hareez dijadikan penyebab ntuk dia menjauhi Zhafran dan juga demi menjaga hati keluarga Dia tidak mahu hati ibu dan abah terluka kerananya Benarkah lelaki yang sombong itu adalah jodohnya Mampukah dia memberi hatinya yang sudah tiada ruang itu ntuk lelaki lain selain ZhafranSudut pandang Kak ChikDisebabkan karya ini diluahkan melalui Lya sebagai aku kita hanya mampu merasai dan menyelami perasaan Lya Oleh itu kita tertinggal rasa rasa yang dimiliki watak watak lain melainkan penulis memberi sedikit ruang pada Zhafran ntuk meluahkan rasanya pada bab 76Walaupun begitu pada Kak Chik masih ada sedikit tanda tanya yang tertinggal contohnya bagaimana Nurin itu boleh berhubungan dengan Izwan Selain itu karektor Zhafran yang pada Kak Chik sedikit tidak stabil atau terlalu memendam rasa atau menjaga aib Nurin sehingga dia sendiri tersepit dan menyebabkan Lya serba salah dan tertekanWatak Hareez juga nampak menarik jika dia juga diberi lebih ruang atau peluang Pada Kak Chik penamat kisah ini bagaikan sedikit tergantung kerana persoalan Nana bagaikan tiada kata penyudahLiFe iS a LoNG JouRNeY Kak Chik Menyelami perasaan Lya membuatkan kita rasa sangat kesian dengan Lya ni Terseksa sungguh perasaan bila terpaksa memendam perasaan pada sahabat karib sendiriLya dan Zhafran Zhaf membesar bersama sama sebab mereka berjiran sejak kecil Hubungan mereka diibaratkan bagai isi dengan kuku Memang ramai yang salah anggap dengan hubungan teman tapi mesra mereka ni Lya walaupun ada menyimpan perasaan pada Zhaf berjaya mengunci rapat mulutnya daripada berterus terang dengan Zhaf sebab tak mahu memporak perandakan hubungan baik mereka Hubungan mereka memang berjalan dengan baik sehinggalah kemunculan Nurin sepupu Lya yang kematian kedua ibu bapanya dalam kemalangan jalan raya Kedatangan Nurin dalam keluarga Lya berjaya memporak perandakan hubungan Lya bukan saja dengan keluarganya malah dengan Zhaf juga Tak sedar diri ini orang HuhLya jadi pelik dengan Zhaf sebab selama dia rapat dengan Zhaf dia tahu Nurin tu bukanlah jenis perempuan yang menepati kriteria idaman Zhaf Tapi entah macam mana boleh rapat sampai bertunang Waktu ni Lya betul betul rasa tersisih bukan saja dengan ibunya malah Zhaf nak bertunang pun Lya tak diberitahu Cuma yang tak enaknya Zhaf ni seolah olah baru tersedar dari lena yang panjang bila dah hampir tarikh perkahwinannya dengan Nurin Tapi sebab tak mahu keluarga mereka menanggung malu perkahwinan tu tetap diteruskan biarpun Zhaf dah sedar yang hanya Lya yang dicintai Walaupun dah terbongkar segala pekung Nurin Zhaf tetap simpan aib Nurin tu daripada pengetahuan keluarganyaDalam masa yang sama pula muncul Hareez abang Zhaf yang bakal ditunangkan dengan Lya atas permintaan keluarga Oleh kerana Lya ni memang rapat dengan keluarga Zhaf jadi mama Zhaf kalau boleh tak mahu Lya berjauhan dengannya Sebab
"itulah mereka cadangkan "
mereka cadangkan ditunangkan dengan Hareez Walaupun pada awalnya karakter Hareez yang sombong tu agak menjengkelkan tapi selepas ditunangkan dengan Lya karakternya berubah seratus peratus Rupanya karakter selamba Lya tu berjaya menambat hati si lelaki sombong niNamun siapa agaknya yang benar benar berjaya menambat hati Lya Hareez yang terang terang menunjukkan perasaannya pada Lya atau Zhaf yang masih tersepit dengan masalahnya bersama NurinKomen saya Saya beli buku ni sebab tergoda dengan kata kata kawan saya Haha Mujurlah ceritanya okay Tak ada rasa nak baling masuk longkang Cuma saya rasa watak Zhaf tu digambarkan terlampau baik sampai kena pijak kepala Ish Watak Hareez tu pun sepatutnya boleh dikembangkan lagi Tak puas hati dengan pengakhiran kisah Hareez dalam ni Hehe Apa pun terima kasih Nina sebab introduce buku ni dan tahniah juga buat penulis sebab berjaya buat saya rasa nak cari semua buku tulisannya. Laku bila Zhafran mula sedar dia sebenarnya mencintai Lya Paling rumit Lya harus memilih satu antara mereka dan perlu tinggal sebumbung di dalam sebuah keluargaKadangkala kuasa memilih bukan di tangan kita tetapi kita tidak seharusnya menyerah kalah saat takdir menetapkan pilihannya Kalaulah aku punya berkeping keping hati akan kurelakan yang satu itu pergi mengikut Zhafran tanpa perlu kembali lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top